Verein Iranischer Ingenieure/innen in Österreich

کانون مهندسین ایرانی مقیم اتریش

Verein Iranischer Ingenieure/innen in Österreich - VII

 

Startseite
Über uns
Aktivitäten
Unsere Zeitschrift "Tawan"
Organisation und Statuten
Nützliche Links
Download Bereich
Kontakt
English Info
Für Studierende
Reiseinformationen für Iran-Besucher
News-Archiv

 

تحصيل در اتريش

در اتريش حدود 18 دانشگاه و 110 موسسه آموزشی وجود دارد و زبان ملی و رسمی تدريس در اين دانشگاه ها آلمانی می باشد. البته در دوره ی دکترا و در بعضی از دانشگاه های خصوصی می توان به زبان انگلیسی تحصيل کرد.

تحصيل در دانشگاه های اتريش برای دانشجويان خارجی – منجمله ایرانی – رايگان نيست و ترمی حدود  370 يورو شهريه تحصيلی دريافت می گردد. بضی از دانشگاه ها - مانند دانشگاه صنعتی گراتس (TU-Graz) - اين شهريه را به دانشجويان ایرانی در صورتیکه حداقل 9 واحد در ترم گذارنده باشند، برمی گردانند.

اخذ پذيرش برای (ادامه) تحصيل در دانشگاه های اتريش شرط اعطای ويزا از سوی دولت اتريش است.

 برای اخذ پذيرش در دانشگاه های اتريش داوطلب بايد دانشجوی رشته مورد نظر در کشور خود باشد و یا مدرک تحصيلی او - در کشوری که آن را کسب کرده است و همچنين در اتريش -  برای ورود به دانشگاه کافی باشد. به عبارت ديگر ديپلم دبیرستان به تنهايی قابل قبول دانشگاه های اتريش نيست و قبولی در کنکور دانشگاه (سراسری یا دانشگاه آزاد) در رشته  و مقطع مورد نظر، پیش شرط درخواست پذیرش است.

دانشجويانی که در دانشگاه  های ایران به تحصيل اشتغال دارندن و یا داشته اند، بايد گواهی صادره از دانشگاه و ریزنمرات مهر وموم شده ی خود ارايه دهند. در اين گواهی بايد منعکس باشد که فرد متقاضی از ادامه تحصیل منع نشده است.

مدارس عالی فنی (Fachhochschulen - FH's)، دانشکده های هنرهای عالی، و دانشگاهها در بعضی از رشته ها (مانند پزشکی، داروسازی، اقتصاد و روانشناسی) امتحان ورودی - شامل امتحان کتبی و مصاحبه حضوری - نيز برگزار می کنند.  برای دریافت پذیرش باید در این امتحان ورودی شخصا شرکت کرد.

علاوه بر این مراکز آموزش عالی در اتريش سهمیه برای پذيرش دانشجوی خارجی دارند و برآوردن تمامی شرایط برای اخذ پذیرش به معنی دریافت بدون چون و چرای آن نیست.

مهلت درخواست  پذیرش برای ترم تابستانی تا اول فوريه و برای ترم زمستانی تا اول سپتامبر می باشد. يعنی مراکز مربوطه بايد مدارک متقاضی را تا زمانهای نامبرده دريافت کرده باشند.  توصيه می شود که از 6 ماه قبل  از تاریخ مورد نظر برای ورود به اتریش و ادامه تحصیل، درخواست خود را به دانشگاه ارائه دهید.

دانشجويان خارجی بايد  پس از ثبت نام دردانشگاه  برای آموختن زبان آلمانی و در اکثر موارد  در صورت پایین بودن  نمرات چهار سال  دبیرستان در دروس اصلی و مرتبط با رشته  تحصیلی انتخاب شده، برای این دروس، يک دوره يک ساله تا دوساله ی پيش دانشگاهی (Vorstudienlehrgang) را بگذرانند.

هزينه زندگی و تحصيل دراتريش ساليانه 7500 يورو می باشد که اين هزينه باید برای اخذ ويزای تحصيلی  یا به صورت ساپورت مالی  یا وجه پرداخت شده به یک حساب بانکی در اتریش ارائه شود.

تامين  بخشی  ازهزينه ی تحصيل بوسيله کار ضمن تحصيل در اتريش رسماً امکان پذير است ولی عملا بسیار سخت.  برای این منظور فرد دانشجو باید کارفرمایی پیدا کند که برای او از اداره کار، تقاضای اجازه ی کار کند. اما دریافت همین مجوز کار هم، که رسماً «کمتر از پاره وقت» نامیده می شود، به هیچ وجه کار ساده ای نیست. طبق قوانین جاری، کار کردن برای دانشجویان خارجی با درآمدی بیش از 332 یورو در ماه ممنوع است. قبل از دریافت این اجازه ی کار لازم است ثابت شود که برای آن شغل، یک فرد اتریشی جویای کار و واجد شرایط و یا یک فرد خارجی که دارای اجازه کار است و بیکار و واجد شرایط، وجود ندارد. بعنوان مثال شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا که در اتریش جویای کار هستند در اولویت بالاتری نسبت به دانشجویان خارجی قرار دارند. بضی از دانشگاه ها با توجه به نمره های بالای دانشجويان خارجی به آنها در خود محيط دانشگاه کارمی دهند.

نظام آموزشی در اتريش

تحصيلات ابتدایی و متوسطه

در اتريش کودکان از 5 سالگی وارد دوره يک ساله آمادگی (Vorschule) می شوند، سپس از 6 سالگی آموزش ابتدايی در دبستان (Volksschule) آغاز می شود. مدت دوره ابتدايی 4 سال است و در پايان اين دوره از دانش آموزان امتحان می گيرند. سپس تحصيلات متوسطه عمومی به مدت 4 سال آغاز می شود. دانش آموزان ممتاز در دوره ابتدايی به دبیرستان های جامع Allgemeinbildende Höhere Schule (AHS) راه می يابند و پس از دوره چهار ساله متوسطه عمومي (سیکل اول)، دوره چهار ساله آخری (سیکل دوم) را نيز در همین دبيرستان ها ادامه می دهند یا وارد کالج های فني- حرفه ای (Höhere Technische Lehranstalt – HTL)  می شوند که دوره آن 5 ساله است. عده ای نیز وارد دبیرستان اقتصاد (Handelsakademie – HAK) می شوند. همه دانش آموزان دبيرستان ها و کالج ها از هر گرايشی در امتحانات نهايی دیپلم (Reifeprüfung) شرکت می کنند و در صورت قبولي، مدرک (Reifeprüfungszeugnis) دريافت می کنند که ديپلم دبيرستان است و دارندگانش «دانش آموختگان دبيرستان ها» (Maturanten) ناميده می شوند.

بقیه دانش آموزان دبستان ها وارد مدارس متوسطه (Hauptschule) می شوند که 3 یا 4 ساله است. در اين دوره توجه زيادی به کارهای عملی می شود و دانش آموزان همراه مبانی نظری، کاربردهای عملی را نيز می آموزند. سپس دانش آموزان ممتاز وارد کالج های فني- حرفه ای (Höhere Technische Lehranstalt – HTL)  و عده ای نیز وارد دبیرستان اقتصاد (Handelsakademie – HAK) می شوند. بقیه آنها وارد هنرستان (Berufsschule) یا مدارس تخصصی ورزشی و موسيقی می شوند و دوره  2 تا چهار ساله  این مدارس را می گذرانند.

تحصيلات دانشگاهی

مراکز آموزش عالی در کشور اتريش شامل دانشگاه ها، دانشکده های هنرهای عالي، مدارس عالی فنی و کالج های تخصصی دو تا سه ساله است. مراکز آموزش عالی اتريش در زمينه هنر و موسيقی از مراکز قوی هنری اروپا به شمار می آيند.

از سال 1994 ميلادی تا کنون بيش از 40 مدرسه عالی فنی مجوز تاسيس گرفته اند که در رشته های مختلف دوره های 4 ساله لیسانس (کارشناسی) برگزار می کنند. تفاوت مدارس عالی فنی با دانشگاه ها در کاربردی و حرفه ای بودن تحصيلات است. در پايان دوره ها دانشجو بايد يک دوره شش ماهه تا يک ساله کارآموزی را در مراکز گوناگون بگذراند. شرط ورود به مدارس عالی فني، همان شرط ورود به دانشگاه هاست و در مواردی مدارک حرفه ای نيز مورد توجه قرار می گيرند.

 مدارک لازم جهت اخذ پذيرش دانشگاه

 مدارک زير با توجه به شرايط متقاضيان دسته بندی شده و نيازی نيست که همه متقاضيان کليه مدارک را جهت اخذ پذيرش داشته باشند. ترجمه رسمی مدارک ( با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه  و تایید سفارت اتریش) بايد به زبان آلمانی يا انگليسی باشد.

توجه کنید که  در ترجمه ها، تاریخ های مهم مانند زمان اخذ دیپلم و غیره بدون اشتباه و یکسان باشند.  تاریخ تولد خود به تقویم میلادی و نوشتار لاتین اسم خود و والدین  را مطابق با گذرنامه اتان، دراختیار دارالترجمه قرار دهید تا همه ی مدارک شما یکسان باشند.

  • فرم پر شده  و امضا شده ی درخواست پذیرش که از سابت دانشگاه مربوطه می توانید download کنید.

  • شرح حال مختصر(یک یا دو صفحه) با عکس  به زبان آلمانی یا انگلیسی

  • ترجمه  و کپی پیوست شده ی مدرک ديپلم و ريز نمرات آن

  • ترجمه  و کپی پیوست شده ی مدرک  پيش دانشگاهی و ريز نمرات آن

  • ترجمه و کپی پیوست شده ی کارنامه قبولي در کنکور سراسری  و یا دانشگاه آزاد در رشته و مقطع مورد درخواست (در صورتیکه درایران هنوز در این رشته ثبت نام نکرده اید)

  • ترجمه و کپی پیوست شده ی گواهی دانشگاه  مبنی بر اینکه در ترم جاری دانشجوی تمام وقت و رسمی آن دانشگاه هستید و از ادامه تحصیل منع نشده اید (در صورتیکه در حال حاضر دانشجو هستید، فارغ از اینکه در رشته و مقطع مورد درخواست  است و یا غیر از آن)

  • ریز نمرات مهر و امضا شده ی دروسی که تا به حال در دانشگاه گذارنده اید  به زبان انگلیسی  و یا ترجمه ی آن (در صورتیکه دروسی گذارنده اید)

  • ترجمه و کپی پیوست شده ی مدرک فوق ديپلم، ليسانس یا فوق ليسانس و ريز نمرات مهر و امضا شده ی آنها  (در صورتیکه دارای این مدارک هستید) - به جای دانشنامه، گواهی اتمام تحصیل دانشگاه هم مورد قبول است

  • ترجمه و کپی پیوست شده ی  شناسنامه

  • گواهی زبان آلمانی ( در صورتیکه دوره ی زبان آلمانی گذارنده اید)

  • دیگر مدارک دال بر تجربیات  و آموزشهای حرفه ای  یا فنی که در ایران جنبه ی رسمی دارند.

 

 مدارک لازم جهت رواديد تحصيلی

 درخواست رواديد بايد شخصا  به سفارت اتریش در تهران ارائه شود. سفارت در صورت ناقص بودن مدارک از قبول درخواست رواديد امتناع خواهد کرد. بررسی درخواست رواديد بطورمعمول 2 تا 4 ماه بطول می انجامد. 

  • فرم درخواست ويزای دانشجویی به زبان آلمانی  که بطور کامل و خوانا پر شده و شخصا امضاء گرديده باشد

  • گذرنامه با مدت اعتبار کافی ( حداقل 6 ماه از تاريخ درخواست رواديد ) و فتوکپی از تمام  صفحات مندرج آن

  • شناسنامه

  • تعهد نامه مالی از شخصی  در اتريش

  • يا خود متقاضی در اتريش به نام خود حساب باز کرده است و مبلغ 7000 يورو به حساب خود پول گذاشته و تاييد آن را از بانک می گيرد و به سفارت ارائه می دهد

  • اصل و فتوکپی از پذيرش دانشگاه در اتريش

  • اصل و کپی مدارک تحصيلی دبيرستانی و دانشگاهی متقاضی در ايران

  • گواهی عدم سوء پيشينه

  • 2 قطعه عکس

از شخص تضمین کننده مورد نياز می باشد:

  • Meldezettel (گواهی محل سکونت)

  • Mietvertrag oder Grundbuchauszug (اجاره نامه يا کپی سند منزل)

  • Arbeits- und Gehaltsbestätigung ( گواهی اشتغال به کار  و گواهی حقوق)
     

در صورتیکه از طرف مدارس عالی فنی (Fachhochschulen - FH's)، دانشکده های هنرهای عالی، و  یا دانشگاههای اتریش پس ازدرخواست پذیرش  برای شرکت در امتحان ورودی  دعوت شده اید، می توانید درخواست ویزای توریستی نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آدرس دانشگاه ها و دیگر موسسات آموزش عالی در اتریش  به سایتهای زیر مراجعه کنید:

 

سایت راهنما در مورد تحصیل در اتریش برای خارجیان
به ربان انگلیسی

http://www.oead.ac.at/_start/index_english.htm

Einstiegsportal zum Thema Studium

سایت وزارت فرهنگ و علوم اتریش در مورد تحصیل در اتریش

www.bmbwk.gv.at/universitaeten

Wegweiser durch Österreichs Universitäten und
Fachhochschulen

سایت راهنما در مورد دانشگاهها ومدارس عالی فنی  حرفه ای در اتریش

www.wegweiser.ac.at

Datenbanksuche nach universitären Studien,
Fachhochschul-Studiengängen, Kollegs und
Akademien

بانک اطلاعاتی در مورد دانشگاهها ومدارس عالی فنی  حرفه ای و دیگر دوره های  تحصیلی در اتریش

www.studienwahl.at

Allgemeine Informationen zu Privatuniversitäten
in Österreich, Links zum Ausbildungsangebot

دانشگاههای خصوصی در اتریش

www.akkreditierungsrat.at

Portal zu allen FH-Studiengängen in Österreich

سایت راهنما در مورد  رشته های موجود در
 مدارس عالی فنی  حرفه ای در اتریش

www.fachhochschulen.at

 

Linksammlung zu Aus- und
Weiterbildungsmöglichkeiten
in Europa

مجموعه ای از لینکها در مورد تحصیل دراروپا

http://europa.eu.int/ploteus/portal/home.jsp

Universitätsdatenbank weltweit

بانک اطلاعاتی از دانشگاههای جهان

http://univ.cc

 

 

صفحه نخست
درباره ما
فعالیتها
نشریه توان
مدیریت کانون
فرم عضویت
پیوند های مفید
کتابخانه ها در وین
تحصیل در اتریش
تماس با ما
آرشیو اخبار روز
بخش داخلی سایت
برای اعضا و علاقه مندان